onsdag 22 januari 2014

Äntligen Edcamp Borås

Om en vecka är det dax!
Då går Borås första Edcamp av stapeln med 50 nyfikna lärare anmälda. Som jag längtar och väntar. Vi, Susanne och jag, har planerat och haft stöd av Utvecklingsenheten Borås och nu är det äntligen dax.
Jag längtar efter verkliga möten med kollegor från sociala medier - det utvidgade kollegiet som gett mig så mycket inspiration, trygghet och stolthet i mitt yrke.
Jag längtar efter att få diskutera pedagogik med kollegor som precis som jag brinner för mitt yrke. Att få diskutera pedagogik utifrån var jag befinner mig i min yrkesutveckling och få stöttning av kloka kollegor.
Jag längtar efter att få vända och vrida på olika frågeställningar jag själv är intresserad av.

Vad är då Edcamp?
Edcamp är en mötesform i okonferensstil. Alltså ingen färdig dagordning som ska följas, inga givna frågor som ska diskuteras, ingen talare och inga samtalsgrupper som är förutbestämda. Det enda som är förutbestämt är de tidsstyrda passen med mingel emellan.
Edcamp är" rundabordsamtal" och mingel där alla deltagare är aktiva. Alla är där för att lära och utvecklas tillsammans.

Det är alltså så att man antingen tar upp ett  ämne som man vill bolla med andra eller går på en session där någon annan tar upp ett ämne som man är nyfiken på.

Man möts av en tom tavla indelad i ett rutsystem. Under minglet skriver man upp det ämne man vill diskutera eller så skriver upp sig under någon annans ämne som man vill diskutera. Sedan blir det "rundabordsamtal" om de olika ämnena i 45 min. Efter samtalet/diskussionen är det mingel igen och tid att skriva på tavlan. 3 sittningar med mingel och fika emellan.
Sedan går man förhoppningsvis från Edcamp full av inspiration och stolthet över sitt yrke och alla fantastiska kollegor i Borås.


Här kan du läsa om när Susanne och jag var på radiosjuhärads morgonprogram och pratade Edcamp.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5760831

Här är edcamps hemsida: edcamp.se

Hoppas vi ses den 29/1.
Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar